Tipy na výlet: Zářijové akce 2024 v ČR

zářijové akce v čr

Exkurze Tlející dřevo - bohatství lesa (6. září, NP Šumava) 

Během této 10km exkurze se zaměříme na přírodní procesy v centrálních oblastech Šumavy, kde jsou nejrozsáhlejší horské smrčiny v České republice. Účastníci prozkoumají roli tlejícího dřeva v ekosystému lesa, jeho význam pro koloběh živin a další důležité funkce, které tlející dřevo v přírodním lese plní. Trasa vede přes červenou turistickou značku a zahrnuje několik zastávek, kde bude probíhat výklad a diskuze o obnově přírodních lesů po kalamitách způsobených člověkem, větrem a kůrovcem.

Cena: 50 Kč, pouze pro 15 osob, je nutné se registrovat

Festival vědy (6. - 8. září, Brno)

Tento festival v Jihomoravském kraji nabízí interaktivní stanoviště, kde si vy i děti můžete vyzkoušet různé vědecké experimenty a objevy. Festival je ideální pro zvídavé děti a širokou veřejnost, které se chce dozvědět více o světě vědy a techniky. Hlavní organizátor je Hvězdárna a planetárium Brno.

Cena: zdarma

Pálavské vinobraní (6.–8. září, Mikulov)

Tento festival se koná v malebném městě Mikulov obklopeném vinicemi. Návštěvníci se mohou těšit na degustace místních vín, hudební vystoupení, historické průvody a tradiční moravskou gastronomii. Pálavské vinobraní je známé svou přátelskou atmosférou a nádherným prostředím. Akce je připravená i na rodiny s dětmi, bude se na ní konat spousta akcí pro nejmenší, např. pohádky, dobové tance a písničky, kejklíře i šermířské zápasy a uvidí výcvik dravců a didaktické dílny.

Cena: jednodenní v pátek a sobotu 800 Kč, v neděli 300 Kč, na 3 dny 1200 Kč

Prima Burgerfest (7.–8. září, Praha)

Pokud máte rádi burgery, neměli byste si nechat ujít tento gurmánský festival v Holešovicích v Praze, kde se představí různé restaurace s jejich unikátními recepty na ty nejšťavnatější burgery. Festival doprovází živá hudba a různé zábavné aktivity jako jsou kuchařská představení a soutěže.

Cena: základní vstupné na jeden den 200 kč, rodinné vstupné na jeden den 400 kč  

Mezinárodní festival Divadlo (11.–19. září, Plzeň)

Tento festival v Plzni nabízí divadelní inscenace nejen z celé České republiky, ale také ze zahraničí. Je zaměřen na dospělé diváky a na rodiny s dětmi a přináší závažná, zábavná a poučná představení, která nejen pobaví, ale i donutí k zamyšlení. Smysl této akce je přiblížit veřejnosti, jaké všechny divadelní styly existují a rozšířit jí obzory. Festival je vhodný nejen pro zkušené diváky, ale i pro nováčky, kteří chtějí proniknout do divadelních vod.

Cena: dobrovolné nebo podle konkrétního představení

Vinná stezka korunami stromů & řemeslné trhy (14. září, Krkonoše, Janské lázně) 

Užijte si jedinečnou akci v kouzelném prostředí krkonošských lesů, kde od 10:00 do 17:00 hodin můžete ochutnat vína od regionálních vinařů, sledovat umělce starých řemesel, a vychutnat si tradiční krkonošské speciality. Na stezce budou rozmístěny stánky s různými druhy vín od regionálních vinařů. Děti si mohou zahrát řemeslnou hru a získat pamětní list. Přijďte strávit den plný zábavy, kultury a skvělého jídla v korunách stromů!

Cena: stejná jako jiné dny, 270 Kč dítě, 250 Kč senior, 350 Kč dospělý, rodinné vstupné 950 Kč



Inspirujte se oblíbenými chatami